МІНОБОРОНИ НІМЕЧЧИНИ ГОТУЄ ДЛЯ УРЯДУ ПРОПОЗИЦІЮ ПРО РОЗМІЩЕННЯ СИСТЕМ PATRIOT В УКРАЇНІ

Україна потерпає від ракетних обстрілів з боку РФ і потребує посилення протиповітряної оборони. Одним із варіантів є надання систем Patriot з боку Німеччини, яка поки що вагається. Проте, за інформацією від міністра оборони Польщі Маріуша Блащака, питання активно обговорюється у владних колах ФРН і невдовзі Міноборони ФРН представить уряду пропозицію щодо розміщення ППО в Україні. Про це польський чиновник написав у Twitter.

“Під час сьогоднішньої розмови я ще раз переконав Міноборони ФРН в тому, що розміщення Patriot в Україні підвищить безпеку і Польщі, і України. Міністр Ламбрехт заявила, що представить цю пропозицію в уряді. Я сподіваюся на схвалення. Я заявив про підтримку під час можливих переговорів на форумі НАТО”, – написав Блащак.

Нагадаємо, що можливість надання систем Patriot Україні почали розглядати після трагедії у польському Пшеводуві, яку спричинив ракетний обстріл з боку Росії. Німеччина запропонувала ППО Польщі, але місцева влада виступила з ініціативою передати системи Україні.

Кулеба у Бухаресті повторив запит на отримання Patriot

Раніше у Повітряних силах пояснили, чому ЗСУ важливо отримати саме комплекси Patriot.

Поделиться публикацией