МОУ ПЛАНУЄ ЗАВЕРШИТИ ДОЗ ДО КІНЦЯ РОКУ – О. РЕЗНІКОВ

Міністерство оборони України планує, що до кінця 2021 року Державне оборонне замовлення на поточний рік буде виконане на 97-98%.

Про це 13 грудня ц.р. повідомив портал АрміяInform, посилаючись на заявиву міністра оборони України Олексія Резнікова.

«Так, станом на 1 грудня 2021 року Державне казначейство облікувало зобов’язань у рамках ДОЗ на 19,5 млрд грн, що становить 85 % від річного плану. До кінця року цей показник збільшиться, ми над цим активно працюємо. За попередніми очікуваннями, кошти будуть використані на 97-98 %», — відтворює АрміяInform слова Резнікова.

О.Резніков повідомив, що в цілому Міноборони вдається покращити ситуацію по оборонним закупівлям за кількісними параметрами.

«Фінансова результативність Державної цільової оборонної програми розвитку озброєння та військової техніки на період 2014-2019 років була у кілька разів нижча за план. Армія реально отримала тільки 6,3 % того, що закладалося у програму. За оцінкою Головної інспекції Міноборони, за цей період безповоротно втрачено або не використано близько 4,5 млрд грн. Тільки за цією програмою», — пише Резніков.

Але при цьому, як розповідає Резніков, в Україні зруйнована система довгострокового планування оборонних закупівель.

Також – відсутня концепція прогнозованого розвитку озброєнь по родам Збройних Сил, у багатьох випадках Україна продовжує використовувати технічні вимоги зразка 1980-х років, а кожна з п’яти наявних ДКР тримає уже понад 20 років.

Поделиться публикацией