МИ СПОДІВАЄМОСЯ, ЩО ВР НЕЗАБАРОМ УХВАЛИТЬ НОВИЙ ЗАКОН «ПРО ОБОРОННІ ЗАКУПІВЛІ» — ЗАГОРОДНЮК

Ми сподіваємося, що ВР незабаром ухвалить новий Закон «Про оборонні закупівлі» і він змінить всю систему.

Про це повідомив Міністр оборони України Андрій Загороднюк в розмові з LB.ua.

Зокрема, він сказав, що ДОЗа більше не буде — буде єдиний план оборонних закупівель, який формуватиме уповноважений орган — Міністерство економіки.

«Закон вводить конкурентність і двохетапні торги. І містить ще масу новацій, наприклад — ступінь засекреченості ДОЗа визначатиме Кабмін. Думаю, половину або навіть більше інформації можна апріорі не засекречувати. Кількість, наприклад. Коли озброєння поставляють в війська, кількість і так стає відомо. Можна робити, як на Заході, — засекречувати технічні характеристики, особливо інноваційної техніки. Є речі, які на 100% повинні залишатися засекреченими, але більшу частину ми можемо показати», — додав А. Загороднюк.

Він переконаний, що це відкине ті спекуляції, які є сьогодні.

«Коли нас звинувачує в непродовженні якоїсь програми, дають непідтверджені дані, а ми нічого не можемо сказати, відбуваючись відписуючись загальними фразами, щоб не розсекретити таємний документ. Повертаючись до питання про ракетну програму, її не існує. І ніколи не було. Так вийшло. Ми тільки розробляємо концепцію розвитку нашої ракетної галузі», — підсумував він.

Поделиться публикацией