ЛУКАШЕНКО РОЗПОВІВ, ЯК ВІДПРАЦЬОВУВАТИМЕ БОЙОВІ ДІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ ТА ЗАХОДУ

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заслухав доповідь про задум спільного оперативного навчання збройних сил Білорусі та Росії, розповів, коли і де буде проведено військові навчання з Росією

Як повідомило агентство belta.by, Лукашенко наголосив, що навчання не повинні стати виключно білоруськими: «Це мають бути нормальні навчання з відпрацювання певного задуму у протистоянні з цими силами: Заходу (Прибалтика та Польща) та півдня (Україна)».

Між іншим, згідно з повідомленням Міністерства оборони Білорусі, в країну почали прибувати підрозділи російських Збройних сил разом із технікою для навчань з відбиття «зовнішньої агресії».

Для маневрів під назвою «Союзная решимость 2022» в Білорусь передислокують 12 винищувачів Су-35, два дивізіони систем ППО С-400 та дивізіон зенітних ракетно-гарматних комплексів «Панцирь-С».

Російські війська залишатимуться у Білорусі щонайменше до березня. Офіційно навчання будуть проходити у два етапи. Перший триватиме до 9 лютого, другий – з 10 до 20 лютого.

 

РФ та Білорусь відпрацюють питання охорони кордону у повітряному просторі в рамках Єдиної регіональної системи ППО обох країн, а також пошук, блокування та знищення незаконних збройних формувань та диверсійно-розвідувальних груп противника.

18 січня підрозділи збройних сил Російської Федерації вже почали прибувати на територію Республіки Білорусь.

Поделиться публикацией