ЛУКАШЕНКО ОСТАТОЧНО ЗЛИВ БІЛОРУСЬ ПУТІНУ — ЗА ЛОЯЛЬНІСТЬ, ЛІТАКИ І ВЕРТОЛЬОТИ

Президент Білорусії Олександр Лукашенко схвалив проєкти документів, що стосуються оренди Росією двох військових баз, про це повідомила пресслужба білоруського лідера.

Йдеться про використання радіостанції «Вилейка» і завершення будівництва та утримання вузла «Барановичі» системи попередження про ракетний напад. Обидві угоди про використання російською стороною баз у Білорусі були підписані більше 25 років тому, 6 січня 1995 року.

Радіовузол «Барановичі» розміщений в Ганцевичах, радіостанція «Вилейка» є зональним пунктом зв’язку ВМФ Росії. Угоди можуть продовжуватися сторонами за письмовою домовленістю.

Раніше Лукашенко пообіцяв розмістити на території країни російську армію, якщо з’явиться така необхідність. За словами політика, зараз в Європейському союзі розміщені «мільйони» американських військових об’єктів, частину з яких оснащена ядерною зброєю. У зв’язку з цим він закликав західні країни «не паритися», що в Білорусії можуть з’явитися одна або кілька російських військових баз.

Варто нагадати, що днями Міноборони Білорусії оголосило про плани отримати на озброєння ескадрилью нових бойових вертольотів Мі-35М.

Як повідомив командувач Військово-повітряними силами і військами протиповітряної оборони Збройних Сил республіки генерал-майор Ігор Голуб, «ми отримаємо ескадрилью нових бойових вертольотів Мі-35М на озброєння нашої транспортно-бойової авіації. Цих вертольотів у нас поки немає».

Він також повідомив про плани поповнити парк винищувальної авіації.

«А саме надійде нова партія літаків Су-30 СМ», ​​- зазначив командувач ВПС і ППО, уточнивши, що мова йде про 12 літаках.

Поделиться публикацией