ДП «АРТЕМ» ДОСТРОКОВО ВІДВАНТАЖИЛО ПАРТІЮ НЕКЕРОВАНИХ РАКЕТ РС-80

Державне підприємство «Артем» достроково відвантажило партію некерованих ракет РС-80 для Збройних сил.
Про це 20 серпня ц.р. інформує Мілітарний.
Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» до дня Незалежності достроково відвантажила Збройним Силам України чергову партію некерованих авіаційних ракет РС-80, повідомляє пресслужба підприємства.
Відвантаження боєприпасів відбулося у рамках виконання Державного оборонного замовлення.
“Випробування під час приймання Замовником завершилися успішно, що вкотре довело здатність колективу нашого підприємства виготовляти високоякісну конкурентоспроможну продукцію”, – йдеться у повідомленні.
У лютому 2020 року, після кількох років випробувань вітчизняні 80-мм некеровані авіаційні ракети РС-80, призначені для ураження наземних цілей, були прийняті на озброєння Збройних Сил України.
Зокрема на озброєння прийняті некеровані авіаційні ракети РС-80 з кумулятивно-уламковою бойовою частиною та РС-80ГММ з габаритно-масовим еквівалентом бойової частини.
Ракетні снаряди РС-80 спроєктовані ДАХК «Артем» для озброєння літаків, гелікоптерів, а також наземних платформ з використанням штатних пускових блоків.
Під час проведення державних випробувань здійснювались пуски ракет з наземних платформ, гелікоптерів та літаків, за результатами яких було визнано їх відповідність тактико-технічним характеристикам.
Некеровані авіаційні ракети РС-80 призначені для знищення живої сили противника, бронетехніки, фортифікаційних споруд та інших цілей. Для забезпечення найбільш ефективного знищення противника, конструктори ДАХК «Артем» передбачили оснащення РС-80 різними бойовими частинами та детонаторами.
Перші випробування некерованих авіаційних ракет РС-80 відбулися у серпні 2018 року. Під час триденних випробувань було застосовано майже триста ракет РС-80 «Оскол» та підтверджені основні тактико-технічні характеристики цих авіаційних ракет з можливістю їх застосування з гелікоптерів типу Мі-8.

Поделиться публикацией