ЛИШЕ ПОДАЛЬША ПІДТРИМКА УКРАЇНИ ЗАХОДОМ МОЖЕ ГАРАНТУВАТИ НЕСПРОМОЖНІСТЬ ПУТІНА ДОСЯГТИ СВОЇХ МАКСИМАЛІСТСЬКИХ ЦІЛЕЙ — ISW

Неспроможність Путіна досягти своїх максималістських цілей в Україні поки що не є постійним фактором, і лише подальша підтримка України Заходом може гарантувати, що ці цілі залишаться недосяжними.

Про це 22 грудня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що російські війська не змогли змусити Україну капітулювати перед максималістськими цілями Путіна щодо заміни українського уряду на прийнятний для Кремля, знищити здатність України протистояти будь-яким майбутнім вимогам РФ і заборонити Україні обирати власне дипломатичне і військове партнерство.

Нещодавно Путін знову підкреслив, що його цілі в Україні залишаються незмінними, він та кремлівські високопосадовці все частіше вдаються до експансіоністської риторики, вказуючи, що ці цілі не виключають подальших російських територіальних завоювань в Україні, зазначають аналітики.

«Безумовно, перемога Росії на умовах Путіна не обов’язково означатиме повномасштабну анексію України Росією і повне знищення української держави, але вона тягне за собою щонайменше знищення нинішньої української держави та її перетворення на утворення з повним домінуванням Росії, для чого, швидше за все, буде потрібна повномасштабна російська окупація України», — йдеться у звіті.

За оцінками ISW, припинення західної допомоги, ймовірно, призведе до остаточного підриву здатності України стримувати російські війська. Проте нинішня позиційна війна не є глухим кутом, оскільки нестабільний баланс може бути легко порушений у будь-який бік рішеннями, ухваленими на Заході.

«Продовження західної допомоги, яка дозволить українським військам відбити поточні та майбутні російські наступи і звільнити більше українських територій, — це єдиний спосіб дій на цей час, який може зробити постійною невдачу Росії в досягненні цілей Путіна в Україні», — резюмують у звіті.

 

Поделиться публикацией