«КУЗНЯ НА РИБАЛЬСЬКОМУ» ЗАПЛАТИЛА 790 ТИС. ГРН ШТРАФУ ЗА ЗРИВ КОНТРАКТУ З ВМС

Про це повідомив портал Depo.Київ з посиланням на пресслужбу Офісу генпрокурора.

Як зазначили в ОГП, підприємство порушило умови державного контракту та не поставило Військово-Морським Силам України обумовлену угодою продукцію спеціального призначення.

У лютому 2020 року Спеціалізована прокуратура регіону подала позов до заводу щодо стягнення штрафних санкцій за порушення умов державного контракту.

«З метою досудового врегулювання договірних відносин, Міністерством оборони України на адресу комерційного підприємства неодноразово направлялись листи з вимогами повідомити про стан виконання умов контракту та дату початку державних випробувань замовлених виробів, проте всі претензії залишилися без відповіді», – зазначили у прокуратурі.

Господарський суд Києва у повному обсязі задовольнив позовну заяву прокуратури у повному обсязі, а Спеціалізована військова прокуратура забезпечила стягнення з ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» понад 790 тис грн штрафних санкцій на користь Міноборони.

17 січня новозбудований розвідувальний корабель «Сімферополь» проекту «Лагуна» здійснив вихід у Чорне море для випробувань.

19 січня Міноборони України заявило, що готує судовий позов до ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» через невчасне виготовлення та постачання розвідувального корабля проекту «Лагуна».

Водночас, ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» наполягає на тому, що сумлінно виконало свої зобов’язання за контрактом про виготовлення середнього розвідувального корабля «Лагуна», незважаючи на те, що Міністерство оборони як замовник ще в 2019 році припинило фінансування проекту всупереч умовам контракту. У результаті завод вклав в його реалізацію 300 мільйонів кредитних і власних обігових коштів. На підприємстві заявили, що готують зустрічний позов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией