«КРИМ – ЦЕНТР ВАГИ» — АДМІРАЛ ВОРОНЧЕНКО

Головний інспектор Міністерства оборони України Адмірал Ігор Воронченко під час Другої Чорноморської безпекової конференції Міжнародної Кримської платформи окреслив ключові напрямки дій України у Чорноморському регіоні.

За його словами, Україна мала б зробити більшою зону, яка б забороняла росії нарощувати зусилля як з Каспійського моря, так і з інших судноплавних шляхів. Таке придушення комунікацій, логістики та технологій заважатиме агресору просуватися в будівництві нових засобів ураження і нових бойових систем. Воронченко наголошує:

Я думаю, вже всі прийшли до того, спільного знаменника, що Крим – це центр ваги. Вирішальні точки – це кримський» міст, кораблі чорноморського флоту, комунікації, енергосистема Криму. І ми маємо привести їх до того входу, коли з Криму все почалося, і Кримом все закінчиться. Тому що теперішній «цар» росії без Криму – ніхто.

Yещодавно у британському виданні The Sun з’явилася стаття, у якій прогнозують, що Україна може знищити Кримський міст до середини липня. Для цього потрібно не менше 20-40 ракет. Як тільки верхні конструкції мосту будуть розбиті ракетами, необхідно атакувати його основу. Браян Кларк, експерт з військово-морських операцій та електронної боротьби вважає, що для атаки мосту можуть використовуватися ракети Storm Shadow, водночас морські безпілотники можуть підірвати основу мосту.

Поделиться публикацией