КРАЇНИ НАТО ПЕРЕДАДУТЬ УКРАЇНІ МІЛЬЙОН ДРОНІВ ПРОТЯГОМ 2024 РОКУ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що західні союзники протягом 2024 року планують поставити Україні мільйон безпілотників. Про це генсек заявив під час свого виступу у Брюсселі.

«Група союзників збирається об’єднати зусилля і передати Україні мільйон безпілотників, 20 союзників по НАТО також погодилися створити коаліцію з розмінування», – сказав Столтенберг.

Як відомо, Латвія у січні 2024 року ініціювала створення коаліції дронів та РЕБ, до якої приєдналися Британія, Швеція та Нідерланди. Мета цього об’єднання – насичення Збройних Сил України великою кількістю дронів різного призначення.

Це перший проєкт, який буде запущено в рамках програми на 200 млн фунтів стерлінгів (250 млн доларів), про який прем’єр-міністр оголосив у січні цього року. Великобританія замовить тисячі FPV для України, в тому числі від британських виробників, що дасть поштовх галузі та втілить пріоритет прем’єр-міністра щодо зростання економіки.

Крім того, Збройні Сили України отримають більше мільйона FPV-дронів вітчизняного виробництва, заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Поделиться публикацией