КОРЕКТОВАНА РАКЕТА «ВІЛЬХА-М» УКРАЇНСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА НА ВИПРОБУВАННЯХ ВЛУЧИЛА У ЗАДАНУ ЦІЛЬ

Коректована ракета «Вільха-М» українського виробництва  на випробуваннях влучила у задану ціль на дистанції близько 110 кілометрів. Відхилення від прапорця в центрі мішені — всього 15 метрів.

Про це 25 квітня ц.р. повідомив портал Цензор.НЕТ.

«Споряджена маса бойової частини — 250 кілограм, у війська поставляється ракета з осколково-фугасною бойовою частиною. За такої точної стрільби це забезпечує ураження будь-яких об’єктів, бойової техніки, а також польових складів постачання, штабів, баз, промислових об’єктів — окрім дуже захищених стаціонарних укриттів. Досягнуто показник точності набагато кращий, ніж під час стрільби радянськими балістичними ракетами «Точка-у», за тієї ж дальності. До того ж «Точок» у нас залишилося зовсім небагато, і надійність їхніх систем управління через 35-40 років посля випуску дуже невисока. «Вільха-М» — це модернізація ракети «Вільха», в якій дальність пуску збільшена з 70 до 120 км. Перша партія ракет «Вільха» була поставлена ​​в ЗСУ в 2020 році, зараз на черзі «Вільха-М», — повідомив у фейсбуці головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Він привітав розробників, а також зазначив, що пуски відбуваються в рамках оборонного замовлення минулого року.

«Фінансування ракетних програм на 2020 рік наразі не розписано, пуски здійснені в рамках держоборонзамовлення 2019 року, зараз  за програмою 2020 року фінансування не надходить, попри всі заяви високопоставлених чиновників і указу президента Зеленського», — підсумував Бутусов.

Нагадаємо, що випробування нового модернізованого комплексу «Вільха-М» також відбувались минулого року. Тоді на них був присутній Олександр Турчинов, який обіймав посаду секретаря Ради національної безпеки й оборони України.

Поделиться публикацией