КОНТРРОЗВІДКА ЗАТРИМАЛА ГЕНЕРАЛ-МАЙОРА СБУ ШАЙТАНОВА

Контррозвідка затримала за підозрою в державній зраді і здійсненні терактів генерал-майора СБУ Шайтанова, який працював на ФСБ РФ.

Про це 14 квітня ц.р. повідомив Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу СБУ.

Контррозвідка Служби безпеки України провела резонансну спецоперацію з викриття високопоставленого агента ФСБ у вищих ешелонах влади. Так, сьогодні був затриманий генерал-майор СБУ Валерій Шайтанов, якого підозрюють у державній зраді і скоєнні терористичних актів. Зокрема, за завданням російських спецслужб він планував вбивство відомого добровольця Адама Осмаєва.

«СБУ зібрала достатню кількість доказів, які переконливо свідчать – Шайтанов є агентом Федеральної служби безпеки Російської Федерації. Це підтверджують наявні матеріали справи, серед яких аудіо- та відеозаписи», — йдеться в повідомленні.

«Ми не просто робимо СБУ більш ефективною, але й очищаємо її. Акцентуємо увагу на контррозвідці та питаннях державної безпеки. І будемо надалі захищати країну та виявляти зрадників, незалежно від того, які посади вони обіймають», — підкреслив Іван Баканов.

 

«Як свідчать матеріали справи, Валерій Шайтанов, який є одним з колишніх керівників Центру спеціальних операцій «А» СБ України, насправді перебував на агентурному зв’язку під псевдонім «Бобиль» у полковника ФСБ Ігоря Єгорова. Останній є співробітником Департаменту контррозвідувальних операцій 1 Служби ФСБ – підрозділу, що спеціалізується на плануванні, організації та проведенні розвідувальних та диверсійно-терористичних акцій як на території України, так і інших держав», — розповіли в СБУ.

Поделиться публикацией