КОНГРЕС США УХВАЛИТЬ РІШЕННЯ ПРО ВИДІЛЕННЯ УКРАЇНІ ВІЙСЬКОВОЇ ДОПОМОГИ , НАВІТЬ ЯКЩО ТРАМП ЗАБЛОКУЄ ЇЇ – СЕНАТОРИ

 

Сенатори Конгресу США Рон Джонсон і Кріс Мерфі очікують, що Конгрес ухвалить рішення про виділення Україні 250 мільйонів доларів військової допомоги, якщо президент США Дональд Трамп буде блокувати її.

Про це 11 вересня повідомив Цензор.НЕТ із посиланням на УНІАН.

 

«Якщо він вирішить не виділяти ці гроші, я цілком впевнений, що на двопартійній основі Конгрес перепризначить їх», – цитує Reuters коментар Джонсона.

 

Зазначається, що Джонсон зробив своє зауваження на конференції з Мерфі, присвяченій їхній нещодавній поїздці в Європу. Парламентарі відвідали, зокрема, Україну, Косово та Сербію. Сенатори заявили, що намагалися запевнити українців у тому, що Конгрес підтримує їхню країну в боротьбі з російською агресією.

 

«Незалежно від того, що робить президент, Конгрес США з вами, і ми підтримуємо мужність українського народу», – заявив Джонсон.

Нагадаємо, адміністрація Трампа переглядає програму військової допомоги Україні. Йдеться про 250 мільйонів доларів, які Вашингтон збирався виділити Україні на нинішній фінансовий рік для зміцнення системи безпеки і оборони.

 

Зазначається, що глава Білого дому попросив свою команду національної безпеки переглянути програму «Ініціатива сприяння безпеці в Україні», аби переконатися, що ці гроші «використовуються найкращим чином в інтересах Сполучених Штатів».

Поделиться публикацией