КНДР РОЗРОБИЛА КЕРОВАНІ СНАРЯДИ ДЛЯ РСЗВ, ЯКІ МОЖЕ ПОСТАВИТИ В РОСІЮ − YONHAP

Північна Корея заявила про розробку керованих снарядів для реактивної системи залпового вогню і системи контролю польоту. Аналітики зазначають, що ця зброя може опинитися в Росії. 11 лютого військові провели їхнє випробування. Нові боєприпаси мають калібр 240 мм, пише Yonhap.

У КНДР вважають, що технічне оновлення підвищить роль РСЗВ на полі бою і допоможе переоцінити стратегічну цінність установки такого калібру. Наразі система розгорнула поблизу кордону з Південною Кореєю і направлена на її столицю Сеул.

Як зазначає видання, останнє випробування зброї відбувається на тлі поглиблення військової співпраці між Москвою і Пхеньяном, тому імовірно, що нові снаряди будуть експортуватися в Росію. «Цей 240-міліметровий снаряд для реактивної системи залпового вогню, ймовірно, має подвійне призначення. Із практичної точки зору, існує ймовірність того, що його розглядають для експорту в Росію, а з політичної він може бути призначений для тиску на Південну Корею», − сказав старший науковий співробітник Корейського інституту національного об’єднання Хонг Мін.

Минулого року КНДР відправила у РФ понад 1000 контейнерів із військовим обладнанням і боєприпасами.

Поделиться публикацией