КИТАЙ ПРОВІВ НАВЧАННЯ ЗІ СТРАТЕГІЧНИМИ НАСЛІДКАМИ ДЛЯ ЖОВТОГО МОРЯ

Військово-морські сили Народно-визвольної армії Китаю провели навчання з використанням протикорабельних ракет YJ-62, що перекривають майже все Жовте море. Про це повідомляє видання Naval News.

Навчання відбулися у місті Хайянг, провінції Шаньдун на узбережжі Китаю. Подібні навчання, ймовірно, є першими та мають стратегічні наслідки для Жовтого моря.

Відео навчань оприлюднив китайський телеканал China Central Television (CCTV), продемонструвавши чотири пускові установки WS2400, кожна з яких обладнана трьома ПКР YJ-62 та командною машиною. Ракети YJ-62 раніше використовувалися на сході Китаю для контролю Тайванської протоки та Південнокитайського моря.

YJ-62 або Yingji-62 – це китайська трансзвукова протикорабельна ракета середньої дальності з АГСН, яка призначена для ураження надводних кораблів різного призначення. Китайці переконують, що вона може працювати в умовах радіоелектронної протидії. Ракета може використовуватися на берегових ракетних комплексах, літаках, надводних кораблях та підводних човнах. Ракета існує у двох варіантах – YJ-62 з дальністю до 400 кілометрів та експортна версія C-602 з дальністю до 280 кілометрів. Вона оснащується двигуном WS-500, на ракетах морського та наземного базування встановлюють розгінний блок. Стартова маса ракети складає 1350 кілограмів, маса бойової частини – 300 кілограмів.

Поделиться публикацией