КИТАЙ ВЖЕ ОБІЙШОВ США ЗА КОРАБЛЯМИ І РАКЕТАМИ — ПЕНТАГОН

Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) вже обійшла Збройні сили США в таких сферах як кораблебудування, виробництво балістичних ракет наземного базування і крилатих ракет, а також інтегрованих засобів протиповітряної оборони (ППО).

Такі висновки, як повідомило 1 вересня Інформаційне агентство Росії «ТАСС», містяться в оприлюдненій 1 вересня черговій щорічній доповіді Пентагону про військову міць Китаю. Цей документ був переданий на розгляд Конгресу США.

 

Як заявляє військове відомство США, «ймовірно, що Пекін буде прагнути створити до середини століття збройні сили, рівні американським або такі, що за деякими критеріями перевершують» їх або армію «будь-який інший великої держави, яку КНР розглядає як загрозу».

 

«Як показує доповідь поточного року, КНР за останні два десятиліття мобілізувала ресурси, технології і політичну волю, щоб зміцнити і модернізувати НВАК практично у всіх аспектах.

 

В дійсності, як свідчить звіт, Китай вже знаходиться попереду Сполучених Штатів в певних областях, таких як кораблебудування <…>, звичайні балістичні ракети наземного базування і крилаті ракети <…>, інтегровані засоби ППО <…> «, — наголошується в документі.

Поделиться публикацией