КИТАЙСЬКІ ВІЙСЬКОВІ ПІДРОЗДІЛИ ПОЇДУТЬ НА НАВЧАННЯ ДО РФ

Китайські військові підрозділи поїдуть на навчання до Росії.

Про це 17 серпня ц.р. повідомив Мілітарний портал, посилаючись на Міноборони Китаю.

Народно-визвольна армія Китаю найближчим часом відправить своїх військових до Росії для участі у навчаннях «Схід-2022».

У оборонному відомстві наголосили, що спільні тренування відбудуться згідно з річним планом співпраці між китайськими і російськими військовими та консенсусом обох сторін.

“Китайська сторона направила свій особовий склад для участі в цих навчаннях, метою яких є поглиблення прагматичного та дружнього співробітництва зі збройними силами країн-учасниць, підвищення рівня стратегічної координації всіх сторін-учасниць та посилення здатності протистояти різноманітним загрозам безпеці”, – заявили у Міноборони КНР.

Там наголосили, що відправлення китайських військових підрозділів “не має нічого спільного з поточною міжнародною та регіональною ситуацією”.

Зазначається, що також у навчаннях візьмуть участь Індія, Білорусь, Таджикистан, Монголія та інші країни.

У липні, міноборони РФ заявило, що готується до військових навчань «Схід-2022», які пройдуть на полігонах Східного військового округу.

Стратегічне командно-штабне навчання відбудеться у період з 30 серпня до 5 вересня.

“У період з 30 серпня до 5 вересня 2022 року з військами східного військового округу під керівництвом начальника Генерального штабу збройних сил РФ пройде стратегічне командно-штабне навчання «Схід-2022»”, – йшлося у повідомленні.

Було заявлено, що окрім сил округу до навчань буде залучено повітряно-десантні війська, Дальню авіацію (стратегічна авіація) та військово-транспортну авіацію. Навчання відбуватимуться на 13 полігонах.

 

Поделиться публикацией