КЕРІВНИЦТВО «УКРОБОРОНПРОМУ» ТА ЗАВОДУ «МАЯК» ПРОВЕЛИ ЗУСТРІЧ, ПІД ЧАС ЯКОЇ ОБГОВОРИЛИ ПЛАНИ З РЕАНІМАЦІЇ РОБОТИ ПІДПРИЄМСТВА

Про це 19 січня ц.р. повідомив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв на своїй сторінці в Фейсбуці.

«В умовах повного арешту поточних та спеціальних рахунків, “Маяк” знаходить резерви для випуску продукції за підписаними контрактами. І все ж, лишаються мільйони гривень боргів, у тому числі із заробітної плати. І ще безліч питань, рішення яких потребує комплексного підходу. Із командою ДК «Укроборонпром» та керівництвом заводу ми провели зустріч, спланувавши подальші дії з реанімації роботи підприємства», — зазначив він.

У результаті реформи концерну, «Маяк» має увійти до одного з оборонних холдингів.

«І наша спільна мета — посилити його потужності та зберегти колектив. Впродовж тривалого часу завод штучно заганяли в борги. У результаті, майно опинилося під арештом у рамках кримінального та виконавчих проваджень, а концерн і завод втратили можливість повноцінно ним розпоряджатися», — наголосив Гусєв.

Гендиректор Укроборонпрому зазначив, що у 2020 році концерн стабілізував роботу заводу: активно відновлюється виробництво для виконання контрактів, у тому числі, в рамках ДОЗ, повертаються у власність активи підприємства, погашено понад 8 млн боргу по зарплаті.

 

Поделиться публикацией