ДП «АНТОНОВ» РОЗПОЧАВ ВИРОБНИЦТВО АН-178

ДП «Антонов» розпочав виробництво транспортних літаків Ан-178 для Міноборони України.

Про це 19 січня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на заяву генерального директора Державного концерну «Укроборонпром» Юрія Гусєва в ефірі телеканалу ДОМ.

Над цим замовленням працює 3500 працівників державного підприємства.

ДП «Антонов» отримав державне замовлення на три літаки Ан-178 для Міністерства оборони України 29 грудня 2020 року.

Будівництво відбуватимуться під державні гарантії, а кошти на фінансування проєкту трьох нових літаків Ан-178 надав АТ «Укрексімбанк», про що з ДП «Антонов» було підписано відповідну угоду.

У перспективі чисельність літаків Ан-178 у складі Збройних сил України має бути збільшена.

Перед цим Міністерство оборони України підготувало проєкт закупівлі трьох військово-транспортних літаків Ан-178 у варіанті Ан-178Т для Повітряних Сил ЗС України.

Зараз ДП «Антонов» здійснює будівництво багатоцільового транспортного літака Ан-178 для міністерства внутрішніх справ Перу, наразі вже завершено складання планеру.

Літак Ан-178 із серійним номером 006 будується для Міністерства внутрішніх справ Республіки Перу в рамках угоди підписаної у 2019 року з ДП «Спецтехноекспорт».

Ан-178 – середній транспортний літак, що призначений для доставки особового складу, озброєння і легкої військової техніки посадковим та парашутним способами, транспортування матеріальних засобів, пошти та інших вантажів «в навал» або в стандартній тарі та вантажів на піддонах загальною вантажопідйомністю до 18 т.

Його швидкість становить 825 км/год, висота польоту — 12 км, дальність польоту — 5,5 тис. км.

Поделиться публикацией