КБ «ЛУЧ» ПОКАЗАВ РОБОТУ ВІТЧИЗНЯНОГО ПТРК «КОРСАР»

КБ «ЛУЧ» показав роботу вітчизняного ПТРК «Корсар» в різних погодних та кліматичних умовах.

Про 2 квітня ц.р. це повідомив Мілітарний.

В демонстраційному відео протитанковий ракетний комплекс стріляє у пустелі, в лісостепу, влітку та взимку, та в усіх умовах влучає в ціль.

Легкий переносний ракетний комплекс «Корсар» має дальність стрільби до 2,5 км та призначений для ураження нерухомих та рухомих броньованих цілей з будь-якими видами і типами броні.

Відео презентація:

ДП «Держ ККБ «ЛУЧ» постійно працює над поліпшенням ракетного комплексу «Корсар», у травні 2020 року його представили для українських військових з тепловізійним прицілом.

«Корсар» з тепловізійним прицілом опановували бойові розрахунки, які пройшли відповідну підготовку, від командування Сухопутних військ, Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій та Морської піхоти.

Це проводилось для визначення ефективного розпізнавання цілі та точності її ураження пуски ракет було здійснено як у світлу, так і в темну пору доби.

Організовував стрільби Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ), він же під час випробувань забезпечував вимірювання точності траєкторних параметрів (дальність, швидкісні характеристики, просторові координати) руху ракети за допомогою радарної системи MFTR210040, яка автоматично супроводжувала її за допомогою радіолокаційного каналу з одночасною відеореєстрацією.

Цікавляться вітчизняним комплексом і за кордоном, у 2018 році його збирання організовано у Йорданії компанією Jadara Equipment з Йорданії під назвою Jadara Terminator.

ПТРК Jadara Terminator має дещо змінений від звичайного «Корсару» прицільний комплекс з тепловізором та адаптовану під піщані ґрунти триногу.

В ПТРК використовуються українські ракети з тандемною кумулятивною РК-3К (Anti-Tank Guided Missile T-AT – Hollow Charge, Tandem) та уламково-фугасною РК-3ОФ (High-Explosive Fragmentation Guided Missile T-HE – High – Explosive Fragmentation) бойовими частинами, виробництва КБ «Луч».

 

Поделиться публикацией