КАНАДА ЗАЙМАТИМЕТЬСЯ РОЗБУДОВОЮ ІНФРАСТРУКТУРИ ДЛЯ ЗАХІДНИХ ВИНИЩУВАЧІВ В УКРАЇНІ

У рамках “авіаційної коаліції” Канада займатиметься розбудовою інфраструктури для західних винищувачів в Україні.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков під час конференції.

Адже перед отриманням винищувачів Україна має не лише підготувати пілотів і техніків для обслуговування бортів, а й відповідну інфраструктуру.

За словами Резнікова, наразі держава оцінює спроможності уже збудованих аеродромів, де потенційно будуть використовувати літаки. Також планують розбудову нової інфраструктури для них: укриттів, системи забезпечення, заправних станцій тощо.

Я про це говорив з пані Анітою Ананд – міністеркою оборони Канади, бо в них немає літаків F-16, але вони підтримують ідею розвитку інфраструктури і в такий спосіб будуть у цій коаліції“, – розповів Резніков.

Міністр не сказав, скільки часу потрібно для виконання робіт з адаптації аеродромів для застосування західних винищувачів, проте окреслив приблизні терміни:

Як тільки будуть готові інфраструктура й пілоти, спроможні виконувати бойові завдання, а інженери будуть готові цю техніку обслуговувати, в цей момент партнери будуть приймати рішення: «Ok, тепер літаки!». Тому це трішки забере часу. Оптимістично думаю, що це наступний рік“.

 

Поделиться публикацией