В УОП ВИЗНАЛИ, ЩО ЧЕРЕЗ ВІДСУТНІСТЬ ЗАМОВЛЕННЯ МОУ В КРАЇНІ ДОСІ НЕ ВІДБУВАЄТЬСЯ СЕРІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО БПЛА

В Укроборонпромі визнали, що через відсутність замовлення Міноборони в країні досі не відбувається серійне виробництво БПЛА. Вчора стало відомо, що Міноборони з початку повномасштабної війни не замовила в Укроборонпрому жодного дрона-камікадзе.

Про це 20 липня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на менеджера проектів держконцерну Олега Болдирєва у коментарях у Facebook.

Як повідомив Болдирєв, жодного дрона від підприємств Укроборонпрому не було замовлено. Тобто ні про яке серійне виробництво БПЛА на підприємствах цієї організації не йдеться. Саме такий коментар він залишив під постом у Facebook журналіста Олександра Суркова.

«Сьогодні на фронті противник має вагому перевагу як у дронах, так і РЕБ. Бо за півтори роки війни гусєвський оборонпром не те що не поставив на конвеєр типові зразки — але й не запропонував для ЗСУ жодного ефективного рішення. Все що вони демонстрували у презентаціях весь цей час — не результат роботи «потужних КБ», а інді-розробки наших кулібіних-одиначок які себе приписують чиновники з зарплатнями космонавтів», — написав журналіст.

На це Болдирєв написав, що Укроборонпром не є розпорядником бюджетних коштів:

«Укроборонпром не може виробляти будь-що, чого в нього не замовить держава. Бо інакше це «нанесення збитків державі». Так от. За весь час з початку повномашстабки Міноборони як основний замовник не те що дрона не замовило – навіть не виявило зацікавленості. А по закону, без вимоги держави Укроборонпром не має права витрачати кошти», — написав він.

Поделиться публикацией