КАБМІН ХОЧЕ ПОКЛАСТИ НА МЕРТ ОБОВ’ЯЗКИ ЩОДО УПРАВЛІННЯ ВІЙСЬКОВО-ПРОМИСЛОВОЮ ПОЛІТИКОЮ

У Кабінеті міністрів України готується проект нормативного акту щодо визначення Міністерства економічного розвитку і торгівлі як єдиного органу з питань формування та забезпечення реалізації військово-промислової політики.

Про це 24 січня ц.р. повідомив УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час засідання підкомітету з питань взаємодії з громадянським суспільством Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції на тему: «Перспективи кримінальних справ щодо фінансових порушень на підприємствах «Укроборонпрому» сказав державний експерт Служби з питань оборонно-промислового комплексу та військово-технічного співробітництва Ради національної безпеки і оборони Сергій Пантелеєв. Під час засідання заступник директора – начальник Управління військово-технічної політики та формування державного оборонного замовлення Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони Владислав Шостак висловив думку, що необхідно внести зміни в систему управління оборонно-промисловим комплексом. «У 2014 році підприємства «Укроборонпрому» виконували державне оборонне замовлення… порівняно з приватними підприємствами це було співвідношення, мабуть, 60, а то й 70% до 30», — сказав він і додав, що на сьогоднішній день приватні підприємства переважають у цьому питанні.

Говорячи про реформу системи управління оборонно-промисловим комплексом, Шостак наголосив, що в цьому питанні немає єдиного органу та єдиної державної політики. «Одні підпорядковані і знаходяться в «Укроборонпромі», другі – у Державному космічному агентстві, є купа приватних підприємств. Хтось політику веде у цьому напрямку?», — сказав Шостак. Своєю чергою, Пантелеєв, говорячи про єдиний орган, який опікується питанням формування та забезпечує реалізацію військово-промислової політики, зауважив, що це «довгограюче питання», яке знаходиться «на завершальному етапі». «Кілька разів ми зверталися до Кабінету міністрів України, який має прийняти таке рішення… Наскільки я знаю, за зверненнями Апарату Ради національної безпеки у жовтні і у грудні минулого року, зараз готується відповідний проект нормативного акту уряду щодо визначення Міністерства економічного розвитку і торгівлі як такого органу», — сказав Пантелеєв. Він додав, що «найближчим часом таке має відбутися». Раніше УНІАН повідомляв, що Верховна Рада України схвалила у першому читанні проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення закупівлі продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом (№9122). Зокрема, Міністерства оборони зможе отримувати таку продукцію безпосередньо, без посередництва компаній спецекспортерів  ДК «Укроборонпром».

 

 

Поделиться публикацией