З МАРІУПОЛЯ ТА ВОЛНОВАХИ ВІДКРИЮТЬ ГУМАНІТАРНІ КОРИДОРИ ДЛЯ ЦИВІЛЬНИХ — ПОДОЛЯК

У Telegram Маріупольської міськради мер міста Вадим Бойченко підтвердив, що зараз йде визначення часу відкриття гуманітарного «зеленого» коридору та початку режиму тиші для Маріуполя.

Це наддасть змогу почати відновлення критичної інфраструктури міста – світло, вода і мобільний зв’язок. Також буде можливість забезпечення Маріуполя продуктами та медикаментами першої необхідност

Як повідомляв УНІАН, 5 березня радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко заявив, що Україна поки не отримала від російських окупантів гарантій безпеки гуманітарних коридорів, які необхідно організувати для евакуації цивільного населення, доставлення харчових продуктів і ліків в оточені населені пункти.

За його словами, ведуться переговори по багатьох напрямках, на сьогодні одна з найкритичніших ситуацій у Маріуполі.

Довідка УНІАН. 3 березня у Білорусі відбувся другий раунд переговорів між представниками України та РФ.

Сторони узгодили комюніке, в якому заявили, що «досягли розуміння про спільне забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставки медикаментів і продуктів харчування в місця найбільш запеклих боїв. З можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли буде здійснюватися евакуація, в секторах, де вона проводиться».

4 березня окупанти не погодились на створення «зеленого коридору» для постачання гуманітарної допомоги на Херсонщину.

Поделиться публикацией
Разработано WEBKITCHEN

Новини

Все публикации