З ВЕРХІВКОЮ РФ КОЄТЬСЯ ЩОСЬ НЕЙМОВІРНЕ: З’ЯВИВСЯ ШОЙГУ, ЛАВРОВ РОЗПОВІДАЄ ПРО ЗАСТОСУВАННЯ ЯДЕРНОЇ ЗБРОЇ

Міністр оборони Росії Шойгу заявив 19 квітня під час виступу на колегії міноборони РФ, що Росія «послідовно виконує план визволення» «ДНР» і «ЛНР». Оскільки він прокоментував війну в Україні вперше від 29 березня, такий зміст заяви виглядає дещо дивним. Особливо на тлі висловлення у цей же день міністра закордонних справ Лаврова, який неочікувано заявив від імені кремлівського режиму, що РФ поки не розглядає завдання ядерного удару по Україні. Враховуючи, що рішення щодо застосування ядерної зброї ніяк не відноситься до компетенції Лаврова, можна припустити, що намагання заспокоїти західну аудиторію відбуваються на тлі непростих та незрозумілих процесів навколо Путіна, який мав би сам поінформувати про такі плани.

Цікаво також і висловлення Шойгу, що США та інші західні країни роблять усе, щоб «максимально затягнути» перебіг війни – воно виглядає, нібито міністр пожалівся, що неспроможний виконати розпорядження Путіна.

В цілому аналітики вказують, що у російській верхівці коється щось неймовірне, і це може бути пов’язаним із положенням очільника Кремля.

Поделиться публикацией