ЗСУ СТВОРЯТЬ ПІДРОЗДІЛИ, ЯКІ БУДУТЬ ОСНАЩЕНІ БАРАЖУЮЧИМИ БОЄПРИПАСАМИ

У Збройних силах України (ЗСУ) створять підрозділи, які будуть оснащені баражуючими боєприпасами (ще можна назвати «дронами-камікадзе»).

Про це 13 грудня ц.р. повідомив портал Мілітарний, посилаючись на АрміяInform.

У командуванні Сухопутних військ ЗСУ вважають за необхідне розвивати і удосконалювати форми та способи застосування безпілотних літальних апаратів і роботизованих систем.

А також нарощувати можливості частин і підрозділів радіоелектронної боротьби та впроваджувати систему мережецентричної війни, нарощувати спроможності військ вести безконтактні бойові дії.

У інформагентстві Міноборони зазначають, що у Сухопутних військах органи управління переведені на нову організаційну структуру, яка виключає функції дублювання на всіх рівнях.

“Для нашого розвитку ми визначили такі основні напрямки: вдосконалення організаційних структур, нарощення бойового потенціалу, збільшення кількості військових частин з бойового складу, розвиток форм і способів застосування Сухопутних військ, удосконалення системи підготовки, подальший розвиток системи територіальної оборони держави, розвиток системи логістичного забезпечення, нарощення військової інфраструктури”, − зазначив під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Безпека країни» командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Робиться ставка на створення у складі бойових бригад підрозділів баражуючих боєприпасів та безпілотних авіаційних комплексів.

У системі протиповітряної оборони (ППО) Сухопутних військ передбачається сформувати необхідну кількість окремих радіотехнічних батальйонів, завершити формування зенітно-ракетних полків, озброєних ефективними тактичними зенітно-ракетними комплексами, продовжити переозброєння новими та модернізованими зразками озброєння.

Основним напрямком підготовки ППО Сухопутних військ є боротьба із засобами повітряного нападу противника та зниження ефективності застосування ним безпілотних авіаційних комплексів (БПЛА).

Минулого місяця, українські військові посилили небезпечні ділянки кордону комплексами РЕБ «Буковель-AD R4» компанії Proximus LLC.

Цей комплекс призначений для зриву виконання польотних завдань безпілотними літальними апаратами шляхом радіоелектронного впливу на бортові системи БПЛА. Посилення відбулося у зв’язку зі ситуацією вздовж кордонів України з Республікою Білорусь.

Поделиться публикацией