ЗСУ МОЖУТЬ ОТРИМАТИ УНІКАЛЬНУ РОЗРОБКУ — АВТОМАТИЗОВАНУ ТА ДИСТАНЦІЙНО КЕРОВАНУ СИСТЕМУ АРТИЛЕРІЙСЬКОЇ РОЗВІДКИ БАРАК

ЗСУ мають всі шанси отримати на озброєння чергову унікальну розробку — автоматизовану та дистанційно керовану систему артилерійської розвідки БАРАК, яку неможливо виявити жодними технічними засобами. І це при тому, що вона дає чітку «засічку» координат роботи навіть великокаліберного кулемета на відстані до 12 км, і мінометів та артилерії — до 30 км — із похибкою не більше ніж 50 метрів!

Про це 27 червня ц.р. повідомив портал АрміяInform.

Кореспондент АрміяInform мав розмову про цю розробку з начальником артилерії однієї з окремих мотопіхотних бригад, що нині б’є окупантів на Донецькому напрямку. Підполковник Віталій Підвисоцький тестує та допомагає вдосконалювати дійсно унікальний винахід. Його автору і його великій команді однодумців вже майже рік. З його слів, розробка вже практично готова до широкого застосування в ЗСУ.

Повідомляється, що БАРАК — це багатофункціональна аудіометрична система, яка допомагає визначати точні координати стріляючих гармат противника.

«Починали ми, на наш спільний погляд, із досить примітивної першої версії, яку поступово вдосконалювали для збільшення її ефективності та спроможностей. Для ідентифікації програмою БАРАК пострілу з того чи іншого артилерійського засобу, починаючи із міномета й закінчуючи найбільшими калібрами ствольної та реактивної артилерії, одесити разом з нами прямо на бойових позиціях робили аудіозаписи «виходів» з наших артсистем, аналогічних російським», — пояснив він.

Як випливає з матеріалу, найточніші можна отримати, якщо вогонь ведуть з дистанцій у 18–24 кілометри, а на «засікання» витрачається не більше ніж п’ять секунд.

«Після чого за допомогою операторів БАРАK співставляємо свої дані з даними наших «пташок», що майже постійно ширяють у небі та перебувають із операторами БАРАК на прямому зв’язку в режимі онлайн, інформацією від тактичної розвідки тощо, отримуємо тотожні координати цілей», — йдеться в матеріалі.

Поделиться публикацией