ЗСУ ЗАМІНИЛИ СВД НА НОВУ ЗБРОЮ

В Збройних силах України майже не залишилося гвинтівок СВД, які традиційно виконували роль снайперської зброї. Натомість, марксмени та снайпери військових підрозділів отримали нову зброю різних типів.

Про це 13 червня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на заяву інструктора зі снайпінгу благодійного фонду “Повернись живим” Руслана Шпаковича.

За його словами, СВД (7,62х54 мм “Снайперська гвинтівка Драгунова”) зараз масово здають на склади. Причина – стан гвинтівок:

Вона в такому стані, що вона не являється зброєю в прямому сенсі цього слова. Ну, точною зброєю. Використовувати її хіба що як, автомат… Ну, таке.

Натомість, в ЗСУ за останні роки надійшло щонайменше 1500 нових зразків різноманітних гвинтівок.

Серед них гвинтівки українського виробництва Zbroyar UR-10 та UBR-008, американські Savage-110 та крупнокаліберні 12,7 мм Barett M82.

При тому, значну частину з цих гвинтівок ЗСУ було передано благодійниками (фонд Roshen – понад 400 одиниць; анонімний жертводавець, який придбав більше 100 гвинтівок) та волонтерами або передані як допомога від союзників.

Офіційно на озброєння прийнято лише українські гвинтівки Zbroyar. Компанія налагодила і виробництво набоїв для військового застосування. Їх закуповує держава.

За словами, Руслана Шпаковича, “стільки, скільки було поставлено зараз впринципі вистачає на 100 відсотків“.

Інші гвинтівки – допущені до експлуатації.

Нагадаємо, наприкінці року на озброєння ЗСУ було прийнято крупнокаліберні антиматеріальні гвинтівки Snipex ALLIGATOR і T-REX.

Поделиться публикацией