ЗСУ ВДАЛОСЯ ЗБИТИ ОДИН З ІРАНСЬКИХ ДРОНІВ-КАМІКАДЗЕ, ЯКІ РОСІЙСЬКА АРМІЯ ВИКОРИСТОВУЄ ДЛЯ УДАРІВ ПО УКРАЇНСЬКІЙ ТЕХНІЦІ

Збройним Силам України вдалося збити один з іранських дронів-камікадзе, які російська армія використовує для ударів по українській техніці.

Про це 20 вересня ц.р. повідомило Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Відомо, що дрон-камікадзе Shahed-136 (окупанти позначають його «Герань-2») був збитий сьогодні, 20 вересня, силами та засобами ППО повітряного командування «Південь». Безпілотник було збито на Миколаївщині.

У мережі також було оприлюднено й фото уламків збитого БПЛА – це, ймовірно, перший безпілотник, що був збитий нашими захисниками.

Більше деталей щодо цього додають в ОК «Південь» – у повідомленні пресслужби зазначається, що насправді дронів було два і рашисти планували використати їх для удару по Очаківському порту – одному вдалося вдарити по прибережній зоні, інший, про який йдеться у повідомленні Командування ПС ЗСУ – знищений на підльоті.

Як повідомляють у Defense Express, у цьому контексті варто згадати таке – українські військові у коментарі західним медіа відзначали, що іранській Shahed-136 це доволі «неприємна» зброя, яку доволі важко виявити та збити українськими системами ППО, оскільки ця зброя доволі невелика за розмірами та літає дуже низько.

Поделиться публикацией