ЗСУ ВДАЛОСЬ ПОТОПИТИ КРЕЙСЕР “МОСКВА” ЗАВДЯКИ РОЗВІДЦІ США – NYT

Українці змогли потопити флагман Чорноморського флоту РФ крейсер “Москва” завдяки розвідданим, отриманим від США. Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на джерела серед високопоставлених американських чиновників.

За інформацією видання, відразу після удару представники адміністрації Байдена мовчали і відмовлялись підтвердити навіть факт завдання удару по «Москві». Але згодом американські офіційні особи підтвердили, що  за кілька годин до запуску ракет «Нептун» Україна отримала від США дані з джерел американської розвідки.

Яка саме інформація була передана, співрозмовники NYT не уточнили. Проте, за словами одного з них, «інформація виходить за рамки простого повідомлення про місцезнаходження корабля в Чорному морі».

Нагадаємо, ввечері 13 квітня стало відомо про те, що українські ракети “Нептун” влучили у крейсер “Москва”, який вважався флагманом Чорноморського флоту ВМС РФ. Росіяни пробували його відбуксирувати до порту у Севастополі, проте судно затонуло. Російська влада спочатку заперечувала, що крейсер затонув внаслідок влучання українських ракет, а нібито через вибух боєкомплекту через пожежу. Проте того ж вечора росіяни обстріляли завод, який виготовляв комплектуючі для ракет “Нептун”.

Нагадаємо також, що за оцінками китайських експертів, через загибель крейсера “Москва” російський флот більше не становить загрози для американських авіаносців у Середземному морі.

Поделиться публикацией