ЗНАЧНА ЧАСТИНА КРИМІНАЛЬНИХ ПРОВАДЖЕНЬ ЩОДО ОПК СТОСУЮТЬСЯ НЕЗАКОННОГО ЗАВОЛОДІННЯ ДЕРЖМАЙНОМ – ГУСЄВ

Значна частина кримінальних проваджень, відкритих у сфері оборонно-промислового комплексу, стосуються незаконного заволодіння державним майном

 

Про це 11січня ц.р. повідомив портал Depo.uа, посилаючись на генерального директора «Укроборонпрому» Юрія Гусєва.

 

«Надлишкове майно, яке формується, воно протягом багатьох років використовувалось неефективно. І як наслідок ми можемо фіксувати втрату окремих активів. Сьогодні з поміж 969 кримінальних проваджень, відкритих у сфері оборонно-промислового комплексу, близько 40% — це провадження, які відкриті щодо незаконного заволодіння державним майном. Це дані на кінець вересня 2020 року», – сказав він.

 

Гусєв нагадав, що до складу концерну «Укроборонпром» входять 137 підприємств, в тому числі 21 підприємство на тимчасово окупованих територіях.

 

«Ці підприємства володіють 7 441 об’єктом нерухомості загальною площею майже 9 млн кв. метрів. Близько 2 млн кв. метрів – це надлишкове майно, яке уже давно не задіяне у виробництві», – сказав чиновник.

 

Тому, за його словами, це майно повинне передаватися в оренду.

 

«Наше завдання передавати його в оренду у максимально прозорий та відкритий спосіб», – наголосив Гусєв.

 

Директор із питань активів, корпоративних прав та ДОЗ ДК «Укроборонпром» Мустафа Найєм додав, що тільки у 2020 році «Укроборонпромом» було не допущено проведення незаконної та непрозорої приватизації орендованого майна на площі 21 тис. кв. метрів.

 

Нагадаємо ,раніше повідомлялося, що держконцерн «Укроборонпром», до складу якого входять 137 підприємств, на сьогодні об’єднав у 6 холдингів 65 підприємств.

 

Поделиться публикацией