ЗМІНА КОМАНДУВАЧА ССО Є ПОСЛАБЛЕННЯМ ЗСУ – НАРДЕП ПРОФІЛЬНОГО КОМІТЕТУ

Народний депутат України, членкиня парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Соломія Бобровська вважає, що влада зробила помилку, двічі за два роки змінивши командувача ССО. Про це вона написала у статті для НВ.

На думку Бобровської, сили спеціальних операцій у різних країнах є «хірургічним інструментом», який не можна використовувати як бойову піхоту. Говорячи про етапи створення та розвитку Сил спеціальних операцій, народна депутатка зазначила, що ці періоди були різними. На її думку, Сили спецоперацій не можуть бути надто чисельними, оскільки це перешкоджає появі високоякісних професіоналів, які готуються протягом тривалого часу.

Коментуючи ситуацію із відставкою Віктора Хоренка із посади командувача ССО, який був другим командувачем цього роду військ протягом 15 місяців, Бобровська вважає, що це «нереально рекордна швидкість на посаді, коли врешті почались зміни і ефективність роботи». «Замінювати командувача ССО означає не просто обезголовлювати структуру, яка здійснює операції на окупованій території України і в тилу ворога, це означає послаблювати одну з ключових гілок Збройних сил України», — підкреслила вона.

Поделиться публикацией