ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПІДПИСАВ УКАЗ ЩОДО ПОЛІПШЕННЯ УМОВ ЗБЕРІГАННЯ РАКЕТ І БОЄПРИПАСІВ

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про додаткові заходи щодо поліпшення умов зберігання ракет, боєприпасів і продуктів їх утилізації на арсеналах, базах і складах Збройних сил України».

Про це інформує Цензор.НЕТ з посиланням на прес-службу президента.

Згідно з указом, Кабінет Міністрів повинен виділити необхідні кошти для заходів щодо забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз, складів озброєння, ракет і боєприпасів ЗСУ. Також уряд повинен врегулювати питання особливого режиму використання земель навколо потенційно небезпечних військових об’єктів ЗСУ.

Міністерство оборони України має провести інвентаризацію озброєння, ракет і боєприпасів на арсеналах, базах, складах ЗСУ та розробити дієвий механізм контролю та запобігання надзвичайним ситуаціям на таких об’єктах.

 

Крім того, Міноборони має посилити контроль за виконанням реконструкції технічних територій арсеналів; організувати належне електропостачання арсеналів, баз і складів ЗСУ, інфраструктури військових містечок; забезпечити створення комплексної системи моніторингу потенційно небезпечних військових об’єктів.

 

Генеральному штабу ЗСУ президент поставив завдання підвищити з урахуванням стандартів НАТО рівень безпеки арсеналів, баз і складів зберігання засобів ураження. Також Генштаб повинен належним чином організувати охорону та оборону арсеналів, баз і складів Збройних Сил України та привести у відповідність до вимог обсяги і порядок утримання запасів матеріально-технічних засобів на цих складах.

Поделиться публикацией