ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПРИЗНАЧИВ ВАЛЕРІЯ КОНДРАТЮКА ГОЛОВОЮ СЛУЖБИ ЗОВНІШНЬОЇ РОЗВІДКИ

Президент України Володимир Зеленський звільнив Валерія Євдокимова з посади голови Служби зовнішньої розвідки України.

Відповідний указ опубліковано 5 червня на сайті Офісу глави держави.

«Звільнити Євдокимова Валерія Володимировича з посади голови Служби зовнішньої розвідки України», — йдеться в Указі №211/2020.

Указом №212/2020, замість Євдокимова, Зеленський призначив на зазначену посаду Валерія Кондратюка. Указ про призначення також датовано 5 червня.

Генерал-лейтенант Валерій Кондратюк є українським кадровим військовим, розвідником. Кондратюк працював на дипломатичних посадах, зокрема був старшим помічником аташе з питань оборони України в Сполучених Штатах.

Довідка:

генерал-лейтенант Кондратюк Валерій Віталійович:

 

Народився 4 липня 1970 року.

 

Освіта:

— у 1987 році закінчив Київське Суворовське військове училище;

— у 1991 році – Київське вище загальновійськове командне училище імені М. В. Фрунзе за спеціальністю “Командна тактична, військова розвідка”;

— у 1995 році – Київський державний лінгвістичний університет, факультет іноземних мов;

— у 1996 році – Академію Збройних Сил України, факультет воєнно-дипломатичної служби за спеціальністю “Військове управління у міжнародних відносинах”, кваліфікація – магістр військового управління;

— у 1996 році – Курси штабних офіцерів НАТО військового коледжу збройних сил Нідерландів;

— у 1997 році – Школу розвідки і безпеки Збройних Сил Канади;

— у 1998 році – Курси антитерористичної діяльності Академії ФБР США;

— у 2014 році – Національну академію СБ України за спеціальністю “Оперативно-розшукова та контррозвідувальна діяльність”.

Учасник бойових дій в Республіці Ірак.

Учасник АТО.

Кандидат економічних наук.

Володіє англійською та німецькою мовами.

Кар’єра:

Офіцерську службу розпочав у 1991 році командиром групи спеціального призначення 260 окремого загону спеціального призначення (військова частина 83484, м. Кіровоград).

З 1992 по 1994 рік проходив службу на посаді помічника начальника розвідувально-інформаційного відділення 9 окремої бригади спеціального призначення (військова частина А0759, м. Кіровоград).

Після закінчення факультету воєнно-дипломатичної служби Академії Збройних Сил України з 1996 по 1999 рік проходив службу на офіцерських посадах у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

З 1999 по 2002 рік проходив службу на посаді військового аташе при Посольстві України в США.

З 2002 по 2004 рік проходив службу на посадах старшого оперативного офіцера, начальника оперативної групи – заступника начальника відділу та начальника служби департаменту Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

З 2004 по 2010 рік проходив службу на посадах в Службі безпеки України, в тому числі на посадах начальника управління та керівника апарату Голови СБ України.

У 2010 році після оголошення результатів президентських виборів прийняв рішення щодо звільнення з військової служби.

Указом Президента України від 03 березня 2014 року № 236/2014 призначений начальником Департаменту контррозвідки Служби безпеки України.

Указом Президента України від 28 липня 2015 року № 455/2015 призначений начальником Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Указом Президента України від 15 жовтня 2016 року № 465/2016 призначений Заступником Глави Адміністрації Президента України.

За особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку генерал-лейтенант Кондратюк Валерій Віталійович нагороджений державними нагородами України:

орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня;

медаллю “За військову службу Україні”.

Одружений. Має двох синів та дочку.

Поделиться публикацией