ЗЕЛЕНСЬКИЙ ОБГОВОРИВ БЕЗПЕКОВУ СИТУАЦІЮ З БОРИСОМ ДЖОНСОНОМ

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном обговорили безпекову ситуацію на сході та біля кордонів України.

Про це 14 червня ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на пресслужбу Офісу Президента.

Володимир Зеленський розповів Борису Джонсону, що повного відведення російських військ не відбулося, і рівень військової загрози для нашої держави залишається високим.

Президент акцентував увагу на важливості подальшої співпраці з Великою Британією у сфері розвитку оборонних спроможностей України та зміцнення українського флоту.

Крім того, Володимир Зеленський наголосив на важливості чіткої перспективи членства в Альянсі для України, яка рухається шляхом реформ в умовах складних безпекових викликів.

«Ми зробили все, що потрібно для отримання Плану дій щодо членства. Настав час, щоб наші партнери та союзники по Альянсу підтримали Україну конкретними діями та рішеннями», – зауважив Президент.

Глава держави відзначив вагому роль британського головування в «Групі семи» та окремо подякував за закріплені у підсумковому комюніке саміту G7 чіткі сигнали на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Також Президент України порушив питання протидії реалізації проєкту «Північний потік – 2», який є безпековим викликом для України, і наголосив, що його введення в дію є неприпустимим.

 

Поделиться публикацией