ЗБИТТЯ ЩЕ ОДНОГО ЛІТАКА ДЛРО А-50У НАБЛИЗИЛО РФ ДО РУЙНУВАННЯ СИСТЕМИ БОЙОВОГО УПРАВЛІННЯ АВІАЦІЄЮ

23 лютого літак дальнього радіолокаційного виявлення ПС ЗСУ дістали аж А-50У аж над Краснодарським краєм. 14 січня ліквідація надважливої цілі А-50 відбулася над Азовським морем, тоді ж був серйозно пошкоджений і спеціально обладнаний Іл-22. Нині ж ворожа Росія позбулася модернізованої версії літака ДЛРВ А-50У, яких у країни було шість. Знову під час унікальної спецоперації було знищено не тільки екіпаж з п’яти пілотів, а й близько десятка вкрай цінних операторів РЛС.

«УП» з посиланням на джерело в ГУР МОУ повідомила, що ворожий А-50У збили завдяки старій радянській системі ЗРС С-200, які були розроблені в Радянському Союзі 60 років тому (експлуатується з 1967 року). Згодом комплекс пройшов кілька модернізацій, однак в ПС ЗСУ завдяки діям російського агента Саламатіна (який був на посаді міністра оборони) часів президента-зрадника Януковича його було знято з озброєння. Інформація про спосіб ліквідації А-50У офіційно не підтверджена. При цьому відомо, що ПС ЗСУ застосовували ракети С-200 по наземних цілях — це підтверджували й у британській розвідці. ЗРС С-200М «Вега-M» мав дальність у 240 км, але насправді велике питання, чи цей комплекс спромоглися поставити у стрій після підривної діяльності міністра-ворога. Тим більше, згідно з уточненням ГУР МОУ, А-50У уразили приблизно за 256 кілометрів від лінії фронту, ціль впала у Краснодарському краї Росії. До речі, його вартість одного такого літака становить 350 мільйонів доларів.

Через деякий час російський ТАСС повідомив, що на території Канівського району Краснодарського краю РФ впало два літальних апарати, один з яких, ймовірно, безпілотник. Хоча транслюється й неофіційна інформація, що одним другим літальних апаратів був як раз Іл-22.

Деякі українські експерти не виключають, що в ПС ЗСУ могли використати перші літаки F-16.

Поделиться публикацией