ДРОНАМИ РЕЗУЛЬТАТИВНО АТАКОВАНО ОБОРОННИЙ ЗАВОД В РФ

Атаку на Новолипецький металургійний комбінат у РФ було організовано силами Служби безпеки України та Головного управління розвідки Міністерства оборони України, повідомило агентству «Інтерфакс-Україна» джерело в правоохоронних органах.

«Це один із найбільших металургійних комбінатів Росії. Він працює на військово-промисловий комплекс Росії і виконує велику кількість державних замовлень. Сировина з цього підприємства йде на виготовлення російських ракет, артилерії, безпілотників тощо. Тому для України це законна ціль», — зазначає джерело.

Після потужних вибухів на Новолипецькому металургійному комбінаті почалася масштабна пожежа та евакуація персоналу заводу. Як додають у спецслужбах, безпілотники СБУ та ГУР влучили в установки, призначені для первинного охолодження неочищеного коксового газу. Ураження цих об’єктів, за даними джерел, призведе до зупинки всього виробничого процесу металургійного комбінату на тривалий час.

Власником атакованого комбінату є наближений до Путіна російський олігарх Володимир Лісін. За оцінками Forbes, він входить до трійки найбагатших людей Росії.

Поделиться публикацией