ЗА РОКИ РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ ПІДПРИЄМСТВА «УКРОБОРОНПРОМУ» ЗАБОРГУВАЛИ ПРАЦІВНИКАМ МАЙЖЕ 0,5 МЛРД ГРН

Борги із заробітної плати на 43 підприємствах держконцерну «Укроборонпром» за останні три роки суттєво виросли та сягли понад 445 млн гривень.

Про це 5 листопада ц.р. в інтерв’ю «Укрінформу» повідомив генеральний директор ДК «Укроборонпром» Айварас Абромавічус.

 

«Заборгованість по зарплаті на 43 підприємствах сягає понад 445 млн гривень. Вона суттєво виросла за останні три роки. І це лише те, що ми винні людям. Крім того, що стосується зарплат, там ще є заборгованість 700 млн грн у вигляді податків бюджету. Ще 415 млн грн це заборгованість по спецпенсіях», — розповів він.

 

За словами Абромавічуса, наразі з усього кредитного портфеля, який становить близько 10 млрд грн, майже половину — 4,8 млрд грн — становить прострочена заборгованість.

 

«Також маємо прострочену заборгованість постачальникам у розмірі 4,2 млрд грн», — уточнив голова концерну.

 

При цьому найбільші заборгованості сконцентровані на кількох підприємствах, тож, з вирішенням цих питань буде розв’язана левова частина проблем «Укроборонпрому».

 

«Моя мета, як і мета всієї моєї команди, щоб до кінця року ось ця цифра по 43 підприємствах і 445 млн грн боргів була суттєво нижча. Хотілося б до Нового року підійти з мінімальною заборгованістю перед людьми», — заявив Абромавічус.

Поделиться публикацией