ЗА ВСІМА ПАРАМЕТРАМИ ЗСУ СТАЛИ ТРЕТЬОЮ ЗА ЧИСЕЛЬНІСТЮ АРМІЄЮ ЄВРОПИ ПІСЛЯ РОСІЇ ТА ТУРЕЧЧИНИ – РОСІЙСЬКИЙ ВІЙСЬКОВИЙ ЕКСПЕРТ ШУРИГІН

Надзвичайну потужність та високий рівень підготовки Збройних Сил України почали визнавати кремлівські експерти.

Зокрема, 3 березня кремлівський військовий експерт Владислав Шуригін написав в «Известиях», що ЗСУ до війни з РФ «готувалися ґрунтовно», а «за всіма параметрами ЗСУ стали третьою за чисельністю армією європи після Росії та Туреччини».

 

Далі Шуригін, який підтримує російську війну в Україні, написав наступне:

«За минулі вісім років Україна, за величезної фінансової допомоги США та НАТО, змогла відремонтувати та модернізувати більшу частину своєї бронетехніки та провести серйозну реорганізацію. І якщо за загальною чисельністю техніки та озброєння вона не сильно змінилася, то ось з боєздатності — дуже серйозно.

Насамперед, за допомогою США та країн НАТО Україна отримала сучасний закритий цифровий зв’язок. Було модернізовано органи бойового управління.

Ударні частини та з’єднання отримали сучасне екіпірування, прилади нічного бачення, засоби розвідки та цілевказівки. Все це відразу прямувало до Донбасу, де випробовувалося і вивчалося військами.

Вже багато років у багатьох російських ЗМІ існує невірне переконання, що збройні сили України — це якась відстала армія, зі застарілою радянською зброєю, погано екіпірована і нездатна вести сучасні активні бойові дії.

Бойове ядро ​​сухопутних військ – близько 80 тис. солдатів та офіцерів – відповідає вимогам сучасного бою. В останні два місяці США та країни НАТО постаралися максимально наситити їх сучасними протитанковими засобами американського та британського виробництва, переносними зенітно-ракетними комплексами.

Ще потужніші зміни пройшли як ЗСУ. Сьогодні більша частина молодшого та середнього офіцерського складу — це високомотивовані націоналістично налаштовані командири, що забезпечує завзятість та стійкість ЗСУ.

Бойова підготовка ЗСУ велася під керівництвом американських та натовських інструкторів і була спеціально «заточена» на протидію Збройним силам РФ. Враховувалася російська тактика, вивчалися російські бойові статути, відпрацьовувалась тактика бою з російськими підрозділами.

Фактично, всі вісім років ЗСУ створювалися виключно як інструмент протистояння одному супротивнику — Росії. І з кожним роком цей інструмент зміцнювався та вдосконалювався. Україна отримала сучасні БПЛА, готувалися закупівлі сучасної бронетехніки, налагоджувалося виробництво крилатих ракет власної розробки та оперативно-тактичних ракет, які мали б запас модернізації до ракет середньої дальності».

Поделиться публикацией