ЗАКОН ПРО ДК «УКРОБОРОНПРОМ» — ЗАСІБ ЗБЕРЕЖЕННЯ ПАРАЗИТУЮЧОЇ НАДБУДОВИ

Закон («Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності», що дає змогу перетворити Державний концерн «Укроборонпром» на 100% нову сучасну оборонно-промислову компанію: підзвітну акціонеру-державі, відкриту для інвесторів, прогнозовану для партнерів, ефективну в управлінні, надійну для створення озброєння та військової техніки та убезпечену від корупційних ризиків і прямого політичного впливу – Ред.) – це засіб збереження паразитуючої надбудови.

Про це повідомив директор інформаційно-консалтингового агентства Сергій Згурець в рамках ефіру на телеканалі «Апостроф TV».

Він також додав, що не розуміє, чому не можна створювати холдингові компанії, минуючи участь ДК «Укроборонпром».

«Прохання колективу ДержККБ «Луч» щодо створення холдингу без участі ДК «Укроборонпром», а зі збереженням кооперації, яка існує щодо виготовлення високоточного озброєння є цілком оптимальною та вірною. Звісно таку роботу в бойових умовах буде зробити надзвичайно складно. Я думаю, що цю історію щодо втручання держконцерну в діяльність підприємств «Спецоборонмаш» та ДержККБ «Луч», які на перших етапах війни передали всю свою зброю на потреби українського війська має розглянути Служба безпеки України», — підсумував він.

Поделиться публикацией