ЗАГРОЗИ НЕВИКОРИСТАННЯ ВИДІЛЕНИХ МОУ У 2017 РОЦІ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ НЕМАЄ – МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ

Наявні на рахунках Міністерства оборони України кошти до кінця поточного року будуть використані максимально ефективно. Про це повідомляє офіційний сайт військового відомства.

«Звертаємося до деяких політиків з проханням припинити спекулювання інформацією для підняття особистих рейтингів, особливо тим, хто чудово розуміє та усвідомлює, що значна частка бюджетних коштів використовується саме у грудні місяці кожного року», — ідеться у повідомленні.

Вочевидь це відповідь МОУ на вчорашню заяву екс-міністра оборони Анатолія Гриценко про те, що оборонне відомство не встигає використати 10 млрд. грн. бюджетних коштів до кінця року.

За оприлюдненими на офіційному сайті МОУ даними, станом на 19 грудня на рахунках Міністерства оборони України перебувають бюджетні кошти:

– 2,2 млрд грн. загального фонду, передбачені для соціальних виплат (в тому числі, на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям та заробітної плати працівникам), які будуть здійснені з 21 по 28 грудня.

– 4,3 млрд грн. загального фонду, передбачені на матеріально-технічне забезпечення (в тому числі, на харчування військовослужбовців, закупівлю озброєння та військової техніки) використовуються відповідно до укладених договорів. У зв’язку з цим, з грудня щоденно передається до органів Державної казначейської служби документів на суму близько 400 млн грн.

– 3,4 млрд грн. спеціального фонду, отримані як конфіскат, були виділені Міністерству оборони України у другій половині 2017 року. З них 700 млн грн. планується використати до кінця року. Під 2,7 млрд грн.передбачені асигнування у Законі України «Про Державний бюджет України на 2018 рік».

На даний час загрози невикористання виділених Міністерству оборони України на 2017 рік бюджетних коштів немає, стверджують у профільному відомстві.

ІА «ОПК»

 

Поделиться публикацией