«ЕРА МИРУ ЗАКІНЧИЛАСЯ. МИ ПЕРЕЙШЛИ ДО ПЕРЕДВОЄННОГО СВІТУ» — ШАППС

Лондон розповів, чому 2024 рік повинен стати для світу переламною точкою. Для України це буде рік, коли може вирішитися ДОЛЯ ЇЇ НАЦІЇ.

«Ера миру закінчилася. Ми перейшли до передвоєнного світу». Це головна цитата з промови міністра оборони Великої Британії Гранта Шаппса 16 січня 2024 року в Ланкастер-Хаус, Лондон.

Шаппс наголосив: «За п’ять років ми можемо стати свідками численних війн за участю Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї. Спитайте себе, коли дивитеся на конфлікти по всьому світу: чи схоже, що їхня кількість зменшиться? Боюся, ми всі знаємо відповідь: ні, ВОНА НАПЕВНО ЗРОСТАТИМЕ».

А зараз, коли Росія продовжує свою незаконну кампанію в Україні, Китай оцінює, чи не втрачає Захід терпіння.

Ми надаємо Україні нашу непохитну підтримку та мобілізуємо інші країни до цієї допомоги. Це включає також найбільший пакет допомоги ЗСУ, про який Британія оголосила минулого тижня. Сьогодні, вперше в історії, наш уряд витрачає на оборону понад 50 мільярдів фунтів на рік – більше, ніж будь-коли раніше. І ми вирішили, що наші витрати на оборону досягнуть 2,5% ВВП, та будемо прагнути досягти цього якнайшвидше, щойно наша економіка стабілізується на зростанні.

Ми повинні ПЕРЕХОПИТИ ІНІЦІАТИВУ, стаючи на ЗАХИСТ НАШИХ ЦІННОСТЕЙ по всьому світу. І Україна – це ТЕСТ НАШОЇ СПРОМОЖНОСТІ ЗРОБИТИ ЦЕ. Цей рік може визначити МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ. Відважні українські воїни вже досягли неймовірних успіхів. Вони безперервно виштовхують російських загарбників. Вони вже повернули 50% території, вкраденої Росією. Вони забезпечили коридор для судноплавства у Чорному морі. І зараз Захід не повинен залишити їх наодинці. Британське лідерство вже налаштовує на це партнерів.

Поделиться публикацией