ЕКСПОРТ ОЗБРОЄННЯ УКРОБОРОНПРОМУ СКЛАВ 908 МЛН ГРН

За підсумками 2019 року експорт озброєння та послуг підприємств-учасників концерну «Укроборонпром» склав 908 мільйонів доларів, що на 19% більше ніж показник 2018 року.

Про це повідомив генеральний директор «Укроборонпром» Айварас Абрамавичус у підсумках про результати роботи за 150 днів.

«Щодо динаміки перемовин на ключових ринках можна прогнозувати зростання експорту на 30%», — прогнозує Абрамавичус.

Серед ключових ринків для українського концерну він виділив Індію, Саудівську Аравію, Турцію, країни Азії та Близького Сходу.

«Серед продукції Укроборонпрому найбільшим попитом за кордоном користуються:  протитанкові ракетні комплекси, корабельні газотурбінні двигуни та агрегати; серед замовлених послуг – ремонт радянської техніки та модернізація літаків», — розповів Абрамавичус.

Також в «Укроборонпромі» розпочату реформу спецекспортерів, мета якої покращити їх координацію, кооперацію, прибрати зайву конкуренцію та чітко розподілити зони відповідальності.

«У «перехідний період» — поки в концерні тривають зміни – на зовнішніх ринках будуть працювати 4 експортери замість 6 і не більше двох на одному ринку. У підсумку, в довгостроковій перспективі залишиться всього 2 спецекспортери з правилом «одна країна – один експортер», — розповів про деталі реформи Абрамавичус.

Поделиться публикацией