МІНОБОРОНИ ЗБІЛЬШИЛО ФІНАНСУВАННЯ РАКЕТНОЇ ПРОГРАМИ НА 300 МЛН ГРН

Міноборони має намір закупити близько трьох тисяч ракетних комплексів і ракет до них на суму понад 2,4 млрд гривень.

Про це 21 лютого повідомила прес-служба Міноборони.

У цьому році на фінансування ракетної програми виділили на 300 млн гривень більше, ніж торік.

«Зокрема, в 2020 році заплановано завершення розробки з проведенням державних випробувань комплексів Нептун і Вільха та забезпечено їх фінансування в повному обсязі. Після прийняття на озброєння буде здійснено закупівлю серійних зразків», — йдеться в повідомленні.

Також триває робота над створенням програми багатофункціонального ракетного комплексу (БФРК), концепція якої зараз проходить зовнішнє узгодження.

У Міноборони нагадали, що в цілому в рамках оборонного замовлення на 2020 рік планується здійснити закупівлю на 21,25 млрд гривень.

Так, в 2020 році визначені такі пріоритети:

Військово-морські сили: розробка і поставка протикорабельного ракетного комплексу «Нептун», модернізація фрегата «Гетьман Сагайдачний», катерів типу «Айленд», постачання вертольотів, бойових броньованих машин, відновлення державної цільової програми «Корвет»;

війська протиповітряної оборони: відновлення зенітних ракетних комплексів, поставка радіолокаційних станцій, розгортання комплексів засобів автоматизованої системи управління авіацією та протиповітряною обороною;

тактична авіація: продовження поставок модернізованих літаків типу Міг-29, Су-27, Су-25;

сухопутні війська: розробка і поставка нових зразків ракетного та артилерійського озброєння, боєприпасів, бронетехніки, автомобільної техніки, вертольотів, безпілотних авіаційних комплексів, станцій радіоелектронної боротьби, снайперського озброєння.

Поделиться публикацией