ЕКСГЛАВА СЛУЖБИ ЗОВНІШНЬОЇ РОЗВІДКИ ФРАНЦІЇ СТАНЕ ВЕДУЧИМ НА RT

Ексглава служби зовнішньої розвідки Франції Ален Жуіє буде вести на телеканалі RT France програму про геополітику.

Про це 25 лютого повідомила «Європейська правда» з посиланням на RFI.

13-хвилинна програма під назвою «La Source» («Джерело») буде виходити в ефір два рази на місяць. Про це в понеділок, 24 лютого, повідомила глава RT France Ксенія Федорова в поширеному телеканалом комюніке.

Програма розповідатиме про «дипломатію, конфлікти, тероризм, безпеку і конкурентну розвідку», сказано в комюніке. Перший випуск заплановано на березень.

«Поза всякими ідеологічними міркуваннями, практична геополітика повинна дозволити громадянам краще розуміти об’єктивну реальність», — заявив в комюніке 77-річний Ален Жуіє.

Глава RT France Ксенія Федорова заявила, зі свого боку, що «дуже щаслива», що людина «такого масштабу» буде працювати в редакції російського державного каналу.

Ален Жуіє не раз виступав з прокремлівських позицій. Він називав отруєння ексагента ГРУ Сергєя Скрипаля «англосаксонською маніпуляцією», хвалив прогрес Росії в області озброєнь і заявляв, що Москва не є загрозою західним країнам.

Жуіє очолив зовнішню розвідку Франції (DGSE) в 2002 році. До цього він працював у великих французьких і міжнародних компаніях.

Поделиться публикацией