ДО 2020 РОКУ В МІНІСТЕРСТВІ ОБОРОНИ УКРАЇНИ ПОВИННІ ВПРОВАДИТИ 134 СТАНДАРТИ НАТО

До 2020 року в Міністерстві оборони України повинні впровадити 134 стандарти НАТО. Про це, як зазначив 112.ua, офіційно повідомило Міноборони на запит телеканалу.

Згідно з офіційною відповіддю Міністерства оборони, до 2020 року обробці підлягають 134 стандарти НАТО, щоб на їх основі розробити власні документи. «Станом на 1 липня 2017 року відповідно до зазначених цілей партнерства впроваджені 24 стандарти НАТО шляхом розробки 21 національного і військового нормативного документа», — йдеться в листі.

При цьому ЗМІ нагадують, що у листопаді 2015 року міністр оборони України Степан Полторак заявив, що закладено «амбітні цілі» реформування українського війська, для чого затверджено План виконання основних заходів щодо переходу Збройних Сил України на стандарти НАТО. Зокрема, цей план говорить про те, що до 2020 року Україна повинна провести реформи в оборонному відомстві і що ці кроки зроблять українську армію схожою на армії країн Альянсу.

Між іншим, експертні організації висловлювали незадоволення ходом реформи у сфері оборони, а Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР) визначив ЗСУ нинішнього зразку як «армію радянського типу», завелику за чисельністю та непереозброєну.

Поделиться публикацией
-->