ДО УКРАЇНИ ПРИБУЛА ПАРТІЯ ВИСОКОМОБІЛЬНИХ БАГАТОЦІЛЬОВИХ АВТІВОК

Зі США до України прибула партія високомобільних багатоцільових колісних транспортних засобів HMMWV.

Про це 25 березня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на видання «Думская».

За інформацією видання, судно привезло до України 350 тонн військового спорядження, у тому чилі 35 позашляховиків HMMWV.

Суховантаж Ocean Glory прибув до порту Одеси учора увечорі та має завершити розвантаження завтра. Прибув до українського порту з Чарлстона у США.

Як і попередня передача, що відбувалась у січні 2021 року, США передають техніку в рамках Ініціативи сприяння безпеці України.

Попередня партія складалась з броньований позашляховиків нового виробництва.

З початком міжнародної підтримки кількість переданих від США HMMWV перевалило за сотні одиниць. Окрім базових автомобілів Збройні Сили України отримали також броньовані модифікації та санітарні.

Про точну кількість всіх автомобілів у ЗСУ зараз не відомо, але у свій час називалось число у 230 переданих машин, згодом також стало відомо про отримання 40 медичних «Hummer».

Перед цим Посольство США в Україні передало ЗСУ партію спеціальних машин на базі позашляховиків Toyota Land Cruiser 70.

Ці машини надійшли в рамках технічної допомоги від США. На початку 2017 року Україна вже отримала 43 нових позашляховика Toyota Land Cruiser 70.

Toyota Land Cruiser 70 — сімейство рамних позашляховиків, що виготовляються компанією Toyota 1984 року. Автомобілі цієї моделі активно використовуються у багатьох арміях світу та військових конфліктах через свою надійність та всюдихідність.

 

Поделиться публикацией