ДО ПОВІТРЯНОГО ПРОСТОРУ БІЛОРУСІ УВІЙШЛИ ТРИ БАГАТОЦІЛЬОВІ ВИНИЩУВАЧІ СУ-30СМ

До повітряного простору Білорусі увійшли три багатоцільові винищувачі Су-30СМ Повітряно-космічних сил Росії. Білоруські аналітики з проєкту «Беларускі Гаюн» повідомили, що російські винищувачі здійснили посадку на аеродромі «Барановичі».

Про це 29 вересня повідомив Мілітарний.

Останні перельоти російських винищувачів між Росією та Білоруссю були наприкінці березня цього року.

Мала частина літаків, що залишилася на аеродромах «Барановичі» і «Ліда», служать для тренування нових пілотів ПКС Росії.

У жовтні 2022 року очікувалося постачання другої партії винищувачів Су-30СМ до Білорусі.

Але винищувачі, які прилетіли до Білорусі, стоять на озброєнні ПКС РФ із реєстраційними номерами RF-81772, RF-81760 та RF-81758.

З перших днів повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну окупанти використовували територію Білорусі для наступу та для ударів. При цьому Олександр Лукашенко постійно говорить про те, що його армія не піде в наступ на Україну. А надання своєї території для потреб армії РФ він виправдовує «необхідністю захистити країну від Заходу».

Також після того, як президент Росії Володимир Путін оголосив про мобілізацію російських військових у запасі, з’явилася інформація, що у Білорусі планують розмістити 20 тисяч мобілізованих з Росії.

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що у разі нового наступу з території Білорусі окупанти отримають відповідь від України, на яку не розраховують.

«Ми розуміємо, що Путін щодня тисне на Лукашенка, щоб той почав збройну агресію з боку Білорусі. Нам усе відомо. Навіть нещодавня зустріч у Сочі була на цю тему», – сказав Данілов.

Секретар РНБО не вірить, що Лукашенко прийме таке рішення.

 

Поделиться публикацией