ДО КІНЦЯ 2021 РОКУ В СКЛАДІ ВМС БУДЕ СФОРМОВАНО ДИВІЗІОН З 5 ШВИДКОХІДНИХ ПАТРУЛЬНИХ КАТЕРІВ ТИПУ «ISLAND» — А. ТАРАН

До кінця поточного року в складі Військово-Морських Сил ЗС України буде сформовано дивізіон з 5 швидкохідних патрульних катерів типу «Island», які передані нашій державі в рамках двостороннього співробітництва між США та Україною.

Про це 31 травня ц.р. повідомив Міністр оборони України Андрій Таран.

За його словами,  до вже прийнятих до бойового складу ВМС України катерів «Старобільськ» і «Слов’янськ» впродовж 2021 року доєднаються ще 3 катери проєкту «Айленд».

«Відновлюючи бойові спроможності вітчизняного флоту, ми переоснащуємо його озброєнням, яке б було сумісне із зразками держав-членів НАТО. Тому усі три катери типу Island надійдуть до України зі встановленими на борту корабельними системами виробництва США та бойовими модулями» — підкреслив Андрій Таран.

Наразі, зазначив очільник українського оборонного відомства, на катерах,які  носитимуть назви «Суми» та «Фастів», в американському місті Балтимор повністю завершено відновлення технічного стану. Зараз проводиться налагодження механізмів і систем та розпочато роботу щодо встановлення озброєння на кожному із них. Ці два катери планується відправити до України протягом третього кварталу поточного року. Також відповідні технічні роботи проводяться і на п’ятому патрульному катері Р194. Він, оснащений зброєю, обладнанням та технічними засобами, буде доставлений до Одеси наприкінці 2021 року.

Island — тип патрульних катерів берегової охорони США. Призначені для проведення пошуково-рятувальних робіт та патрулювання в прибережних водах.

Поделиться публикацией