В США ПЛАНУЄТЬСЯ ПОЗБАВИТИСЯ ВСІХ СВОЇХ ПАТРУЛЬНИХ КАТЕРІВ Mark VI

У ВМФ США підтвердили, що планують позбавитися всіх своїх 12 патрульних катерів Mark VI.

Про це 31 травня ц.р. повідомив портал Мілітарний, посилаючись на The Drive.

Інформація про це рішення виходить з бюджетної пропозиції на 2022 фінансовий рік. Там повідомляється, що ці патрульні катери, найстарішому з яких лише шість років, планують достроково зняти з експлуатації. Це оголошення надходить, незважаючи на попередні заяви про те, що флот міг змінити це суперечливе рішення.

Огляд службою запиту бюджету на 2022 фінансовий рік також підтверджує, що флот не замінить безпосередньо ці катери, натомість план, на даний момент, передбачає існуючим суднам ВМФ і Берегової охорони взяти на себе завдання та місії, які виконували Mark VI.

Патрульні катери Mark VI (MK VI) здійснюють операції в затоках, річках, бухтах і прибережних ділянках моря. Їхнє головне завдання — забезпечення безпеки торговельних портів, об’єктів морської інфраструктури і підтримка операцій основних сил ВМФ. Катери мають п’ять сидінь у рубці і додаткові тринадцять сидінь у основній частині надбудови для розміщення вісімнадцяти осіб. Конструкція сидінь дозволяє знижувати рівень удару.

Крім того, у березні 2020 року, стало відомо, що у рамках нового пакету допомоги від США, Україна отримає для оснащення ВМС ЗС України патрульні катери типу Mark VI.

Першу партію американських катерів Mark VI український флот отримає до 2022 року. Наразі завершується робота стосовно узгодження всіх деталей контракту на передачу від США до складу ВМС України патрульних катерів.

Поделиться публикацией